Raf Simons had deze week de eer om zijn Dior couture collectie voor zomer 2013 op de eerste dag van Haute Couture Week te showen. De ontwerper wist met deze lijn de lente in een handomdraai op de catwalk te toveren.

Tijdens de Haute Couture Week in Parijs onthulde de Belgische Raf Simons de Dior couture collectie voor zomer 2013. Voor zijn tweede couture lijn liet hij zich inspireren door de autobiografie van Christian Dior. Door dit boek raakte hij geïntrigeerd in de liefde van Dior voor tuinen en bloemen. Simons koos er dan ook voor om zijn catwalk om te toveren tot een sprookjesachtige tuin.

Door een labyrint van struiken verscheen het eerste model, gehuld in een wijd uitlopende jurk, op het plankier. Hierna volgden volumineuze rokken, bustiers, peplum tops en korte jasjes. Voor de avond liet Raf Simons zijn oog vallen op strapless zijden cocktailjurken versierd met bloemen. Verder bestond het kleurenpalet uit mintgroen, oranje, bleekroze, geel en zacht blauw aangevuld met wit en zwart.

Iets wat tijdens de show heel erg de aandacht trok, waren de gekleurde lippen van de modellen. Deze waren namelijk bezet met fonkelende kristallen. Visagist Pat McGrath creëerden de 3D lippen door rode, roze, oranje of paarse lippenstift aan te brengen en hierna de kristallen met een pincet erop te plakken.

Foto’s via Style

Add Your Comment