Gisteren presenteerde John Galliano in het hoofdkantoor van Dior aan de Avenue Montaigne de Dior haute couture collectie voor zomer 2010.

Voor de nieuwe Dior haute couture collectie had John Galliano zich laten inspireren door Charles James. James is de man die Christian Dior in 1947 inspireerde voor zijn New Look collectie. Dit alles leidde tot een prachtige nieuwe romantische ruiterthema collectie.

Modellen gehuld in strakke jasjes met daaronder tweed rokken die werden gecombineerd met haarnetjes, hogen hoede, handschoentjes en paardrijzweepjes schreden over de grijze Dior catwalk. Daarna volgde een parade van frivole pastelkleurige cocktailjurken.

De Dior haute couture show werd afgesloten met een aantal schitterden avondjurken. In deze creaties combineerde Galliano bijzondere kleurencombinaties. Zo was er een chocolade en violetkleurige japon, een framboos en aalbeskleurige creatie en een blauw en olijfkleurige jurk.

John Galliano zette een prachtige Dior haute couture collectie neer. Gelukkig heeft de designer zijn lingeriethema van de vorige couture show laten varen en er ditmaal voor gekozen om de modellen te hullen in schitterde jurken in plaats van in bh’s en slipjes.

Add Your Comment