Dior onthulde onlangs de zomer 2012 collectie op de Parijs Fashion Week. Het Franse modehuis koos voor een vrouwelijke collectie.

Omdat Dior de opvolger van John Galliano nog altijd niet bekend heeft gemaakt presenteerde Bill Gaytten afgelopen vrijdag de Dior collectie voor zomer 2012 tijdens de Parijs Fashion Week. Gaytten had, nadat zijn haute couture collectie niet al te best was ontvangen, ditmaal voor meer zekerheid gekozen in de vorm van de klassieke en elegante Dior vrouw.

Op de catwalk zagen we vrouwelijke creaties met een vleugje jaren 50 en waarbij de nadruk op de taille lag voorbij komen. De show opende met een geplooide rok met daarop een geruite top. Hierna volgden zwierige jurkjes, tweed jasjes, topjes met boothalzen, trenchcoats en avondjurken gemaakt van zijde, kant en tule.


Qua kleuren gebruikte Bill Gaytten vooral zwart, wit, grijs, nude en rood. Verder voorzag hij de modellen van dophoedjes, dunne tailleriemen, hoge sandalen met kettinkjes, Lady Dior tassen en Lock Bags.

Ook maakte Dior bekend dat zij binnen enkele weken de vervanger van John Galliano zullen aankondigen. Iets waar Bill Gaytten helemaal niet rouwig om is. “Ik was ook gelukkig geweest wanneer ik voor altijd patroonmaker was gebleven. Was dit met John niet gebeurd, dan zou ik blij zijn geweest om op de achtergrond te blijven,” aldus de tijdelijke Dior ontwerper.

Foto’s via Style

Add Your Comment