Gisteren waren tijdens de Parijs Fashion Week zomer 2013 alle ogen gericht op Dior. Raf Simons onthulde namelijk zijn allereerste prêt-à-porter lijn voor het Franse modehuis.

Na zijn eerste couture creaties presenteerde Raf Simons vrijdagmiddag zijn Dior collectie voor zomer 2013 op de Parijs Fashion Week. Voor zijn ready-to-wear debuut liet de Belgische ontwerper zich leiden door vrijheid, de geschiedenis van het modehuis en het nieuwe tijdperk dat Dior tegemoet gaat.

De show opende met een zwart Dior Bar Jacket, dit beroemde strak gesneden jasje heeft een ingesnoerde taille en loot bij de heupen wijd uit. Hierna volgden nog meer Bar jasjes gecombineerd op 7/8e broeken, shorts en korte rokjes, en vanaf de taille wijd uitlopende jurken en trenchcoats.

Na de jasjes volgde de persoonlijke kijk van Raf Simons op Dior. De ontwerper koos voor H-lijn en A-lijn jurkjes, satijnen cocktailtops, jurken met daaronder een extra laag tule en als grand finale jurken met strakke effen bovenlijfjes met daaronder wijd uitlopende rokken met bloemenprints. Verder speelde hij met verschillende kleuren, zoals rood, geel, blauw, roze, oranje, wit, grijs en zwart, die Simons naar eigen zeggen als het ware probeerde te verbergen om zo het vrouwelijk silhouet nog meer te benadrukken.

Om de nieuwe Dior look af te maken droegen de modellen dunne sjaaltjes om hun nek en op hun neus zonnebrillen met vlindermontuur. Qua schoenen zagen we puntige pumps in metallic kleuren met hier en daar een bandje over de wreef en enkel en de tassen varieerden van zwarte clutches tot de Lady Dior tas en leren shoppers in zachte roze, grijs en bruin.

Foto’s via Style

Add Your Comment