Vanaf april is de allereerste Dolce & Gabbana make-up collectie verkrijgbaar. Samen met hun vaste  make-up artiest Pat McGrath creëerde het modeduo een ultra vrouwelijke make-up lijn die heel toepasselijk de naam The Makeup draagt.

Niemand minder dan Scarlett Johansson schittert als Marilyn Monroe look-a-like in de champagne van de make-up collectie. De schoonheid van  Scarlett spat van de advertentie af en zal dan ook zeker de verkoop van de lijn goed doen. De producten waaronder nagellak, mascara, lipstick, oogschaduw, foundation en lipgloss zijn verpakt in vrouwelijke, ronde vormen, metallic goud en fluwelen zakjes. Luxe zoals we van Dolce & Gabbana gewend zijn.

In gesprek met WWD vertelden Dolce & Gabbana dat zij al jaren een make-up collectie wilden ontwerpen. ‘Het is een nieuwe weg voor ons, en iets heel anders dan parfums,’ aldus Domenico Dolce. ‘We zien make-up als een jurk voor een vrouw. We hebben aan de make-up gewerkt zoals we aan kleding werken. Je kunt make-up namelijk, net zo goed, aanpassen aan je humeur,’ vult Stefano Gabbana aan.

Samen met McGrath ontwikkelde het ontwerpersduo een collectie bestaande uit drie speciale looks. De kleuren zijn typische Dolce & Gabbana van intens blauw tot diep rood gecombineerd met hoe kan het ook anders zwart en natuurlijk goud. De Lustful Lips look is  geïnspireerd op de filmster met donkerrode lippen en nagels. Provocative Eyes, de tweede look, is een combinatie  van smokey eye en bleke lippen en Sensually Naturel is een look met neutrale tinten.

Net even iets anders dan anders is de Dolce & Gabbana lipstick met rozengeur. Het viel Gabbana op dat als vrouwen make-up openen, ze er eerst aan ruiken. ‘We ontdekten dat de meeste lipsticks op de markt geen geur bevatten, en wij wilden make-up met een geur creëren.

Wie naast het gebruik van parfum en make-up ook haar huid wil verzorgen met Dolce & Gabbana moet nog even geduld hebben. Het tweetal wilt zich eerst focussen op make-up en in de toekomst tijd vrijmaken voor een huidverzorginglijn.

De Dolce & Gabbana make-up collectie is vanaf april in verschillende landen te koop.  Wanneer en of de lijn ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Add Your Comment