Donna Karan presenteerde deze week haar zomer 2012 collectie tijdens de New York Fashion Week. De Amerikaanse ontwerpster koos voor een collectie met tribal invloeden.

Voor haar zomer 2012 collectie liet Donna Karan zich leiden door Haïti. Volgens de ontwerpster, die het afgelopen jaar veel tijd doorbracht in Haïti, is dit de plek waar haar hart ligt. Naast het eiland liet Karan zich ook inspireren door kunstenaar Philippe Dodard, die uit Port-au-Prince de hoofdstad van Haïti komt.

Dit alles leverde een collectie op met een overvloed aan tribal prints en exotische vormen gecombineerd met de stadse stijl waar Donna Karan om bekend staat. De show opende met een strakke jurk gevolgd door wijd uitlopende rokken, jasjes, zonnejurken, blouses, lingerieachtige tops en slechts 1 broek.

Qua kleuren koos Donna Karan vooral voor bruin, wit, zwart, zandtinten en een vleugje citrus en groen. Om het tribal gevoel compleet te maken gebruikte de ontwerpster etnische kettingen van touw, houten armbanden, bewerkte clutches en leren sandalen.

Foto’s via Yannis Vlamos

Add Your Comment