Dankzij hun riante inkomen kunnen de meeste celebrities zichzelf verwennen met allerlei dure huizen, auto’s en en andere luxe producten. Kijk daarom hier mee naar de top 11 de duurste celebrity aankopen van 2011.

Het maakt niet uit of ze acteren, zingen of een sport beoefenen, alle personen in deze top 11 zijn beroemd. Dankzij hun talent zijn ze bekend bij het grote publiek en verdienen ze bakken met geld. Toch laten de meeste celebrities hun geld niet eenzaam op de bank staan, maar geven ze het uit aan extravagante producten. Hier vind je de top 11 duurste celebrity aankopen van 2011.

1. Tom Hanks, huis,$26 miljoen

Acteur Tom Hanks spant dit jaar de kroon qua duurste aankopen. De acteur heeft zichzelf namelijk getrakteerd op een huis ter waarde van $26 miljoen. Het huis, met een oppervlakte van 14.500 vierkante meter, is in 1996 gebouwd en ligt in Pacific Palisade, een district in Los Angeles.

2. Bryan Williams, Maybach Exelero, $8 miljoen

De Amerikaanse rapper Bryan Williams vindt overduidelijk ook dat geld moet rollen, of in zijn geval rijden. Hij is namelijk sinds dit jaar eigenaar van de dure Maybach Exelero auto. Bryan heeft voor deze auto $8 miljoen betaalt en staat hiermee op de 2e plek in deze top 11.

3. Beyoncé, Bugatti Veyron Grand Sport , $2 miljoen

Niet alleen Bryan Williams geeft zijn geld uit aan een dure auto, ook Beyoncé kan er wat van. De zangeres kocht dit jaar de Bugatti Veyron Grand Sport voor haar man Jay-Z. Het was overigens niet zo dat Jay-Z om een auto verlegen zat, hij heeft onder andere een Maybach 62S, Pagani Zonda, Rolls-Royce Phantom en een Ferrari F430 Spider in de garage staan.

4. Tamara Ecclestone, kristallen bad, $1.5 miljoen

De Engelse Tamara Ecclestone heeft dankzij haar werk als model en presentatrice en dankzij haar vader, formule 1-baas Bernie Ecclestone, genoeg geld op de bank staan. Haar duurste aankoop dit jaar was een kristallen bad ter waarde van $1.5 miljoen. Het bad is gemaakt uit 1 stuk bergkristal, dat gevonden is in het Amazonegebied.

5. Kim Kardashian, Ferrari 458, $450.000

Kim Kardashian heeft dit jaar tijdens haar, inmiddels op de klippen gelopen,  huwelijk met Kris Humphries een Ferarri 458 gekocht. In Amerika zijn van dit model maar 27 auto’s te koop. Kim was echter niet helemaal tevreden met de auto en heeft deze voor bijna $80.000 verbetert met allerlei nieuwe technische snufjes.

6. Taylor Lautner, Mercedes-Benz 2012 SLS AMG, $200.000

De makers van Twilight betalen acteur Taylor Lautner zo te zien erg royaal. De 19-jarige acteur had dit jaar namelijk genoeg geld op zijn bankrekening staan om een Mercedes-Benz 2012 SLS AMG ter waarde van $200.000 te kopen.

7. Lewis Hamilton, Prince’s gouden gitaar, $100.000

Celebrities doneren regelmatig spullen aan een goed doel om op deze manier geld in te zamelen. Ook zanger Prince deed dit, hij doneerde zijn gitaar. De opbrengst van de verkoop kwam ten goede aan een doel dat kunst, onderwijs en het milieu ondersteunt. Formule 1-coureur Lewis Hamilton kocht de gitaar voor $100.000 en staat hiermee op de 7e plek in de top 11 duurste celebrity aankopen van 2011.

8. Sebastian Vettel, Avalanche motor, $100.000

Niet alleen Lewis Hamilton, maar ook collega coureur Sebastian Vettel geeft zijn geld graag uit aan dure producten. Sebastian kocht dit jaar een Avalanche motor. Deze moter is ongeveer 1.78 meter lang en is gemaakt door Marcus Walz.

9.Tinie Tempah, Nike MAG schoenen, $37.500

Rapper Tinie Tempah kocht op een veiling voor $37.500 Nike MAG schoenen. Deze schoenen werden door Michael J. Fox gedragen in de film Back to the Future Part II en hebben allerlei technische snufjes. De opbrengt van de veiling is naar een stichting voor de Parkinson gegaan.
.

10. Charlie Sheen, Barbie voetbaltafel, $25.000

Een opvallend product in deze top 11 van duurste celebrity aankopen is een knalroze Barbie voetbaltafel. Deze limited edition voetbaltafel werd gekocht door Charlie Sheen, hij betaalde $25.000 voor het speelgoed.

11. Justin Bieber, ketting, $25.000

Naast de voetbaltafel van Charlie Sheen is ook de ketting van Justin Bieber een opvallende aankoop in deze lijst. De jonge zanger heeft ruim $25.000 betaalt voor een gouden family guy ketting, ingelegd met diamanten. De zanger heeft naar eigen zeggen de ketting met behulp van een juwelier zelf ontworpen.

Foto’s via Bornrich