De Essentiel collectie zomer 2010 is net zo kleurrijk als een regenboog. Het tien jarig bestaan van Essentiel wordt met deze nieuwe zomercollectie gevierd, door de vrolijke en feestelijke outfits.

In de Essentiel collectie voor zomer 2010 komen eigenlijk alle kleuren voor die er bestaan. Maar denk voornamelijk aan blauw, groen, mauve, kaki, zand, oranje, rood, roze en fuchsia. En de verschillende prints en motieven maken van de kleuren een passend geheel.

In de zomercollectie van Essentiel komen twee thema’s voor, Sparkly  en Flower Tiger. In Sparkly gaat het om feestelijke jurkjes, in de kleuren mauve, roze, groen en zwart bedekt met pailletten. In Flower Tiger heeft Essentiel gewerkt met prints als luipaardvlekken en bloemblaadjes. De jurken, bloezen en rokken krijgen door het motief Block Party, met grote kleurige vierkanten, een schilderachtig effect.

Voor de wat koudere dagen heeft Essentiel regenjassen, jasjes en pantalons, in allerlei kleuren om in zomerse sferen te komen. Klassieke mantels en jassen waarvan de trenchcoat in kleurig lamswol een topper van de collectie is.

De pencilskirt, nog steeds een klassieker die niet in je kast mag ontbreken, komt in de Essentiel collectie zomer 2010 dan ook zeker voor. Net als strakke, sexy jurkjes en een T-shirt met een ketting er al aan vast. En om je hele outfit compleet te maken, bevat de collectie ook sandalen, ballerina’s, laarsjes en hoge hakken.

De nieuwe collectie van Essentiel bestaat uit een subtiele combi van stoffen, als tricot, zacht katoen, viscose, crêpe, leer en wol. De kleding is afgewerkt met kraaltjes, pailletten en borduurwerk voor een extra  touch. Zoek je iets om mee op te vallen, kies dan de mantel in glanzend leer of slangenleer. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van slangenprints, dus ga ik maar voor de zomerse bloementjes.