Evelyn Lauder is op 75-jarige leeftijd overleden. Evelyn was de bedenkster van Pink Ribbon en zwaaide lange tijd de scepter bij Estée Lauder.

Afgelopen zaterdag is de 75-jarige Evelyn Lauder in Manhattan aan eierstokkanker overleden. Evelyn, waarbij in 2007 eierstokkanker werd geconstateerd, werkte lange tijd als leidinggevende bij Estée Lauder, het bedrijf van haar schoonmoeder. In haar tijd bij het cosmeticabedrijf richtte zij onder meer Clinique op.

Pink Ribbon

Maar het meest bekend werd Evelyn Lauder door haar strijd tegen borstkanker. In 1992 bedacht ze samen met Alexandra Penney, die toen de hoofdredactrice van Self magazine was, de Pink Ribbon campagne. De vriendinnen ontwikkelden kleine roze strikjes die ze weggaven in warenhuizen om vrouwen er zo op te wijzen regelmatig hun borsten te laten onderzoeken op borstkanker.

Het initiatief van Evelyn Lauder groeide uit tot de oktober Borstkankermaand. In de jaren die volgden werd er zo’n 330 miljoen dollar opgehaald. Met dit geld werd onder meer in 2009 het Evelyn H. Lauder Breast Center geopend.

Add Your Comment