Het is alweer een jaar geleden dat de iPhone 4 is uitgebracht. Nu we inmiddels een jaar verder zijn, kan het niet anders dan dat Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhone 5 op dinsdag 4 oktober gaat aankondigen. Wij hebben nu alvast het filmpje van de iPhone 5.

Op het internet gaan er heel veel geruchten de ronde rondom de nieuwe iPhone 5. Zo ontwierp een designbureau op basis van al deze geruchten een schets van de telefoon. Het bedrijf BENM.AT ging nog een stapje verder dan een schets. Zij hebben een dummy model gemaakt, waarvan ze zeggen dat het 98 procent zeker is dat de iPhone 5 er zo uit gaat zien. Het filmpje hieronder laat zien hoe het design van de iPhone 5 eruit komt te zien en wat hij kan.

[pro-player width=’574′ height=’350′ type=’video’]https://www.youtube.com/watch?v=BFmHxz5n8qs[/pro-player]

Veranderingen iPhone 5

Een grote verandering van de iPhone 5 is dat de bekende Home knop vervangen is voor een touch slide. Met de touch slide kun je verschillende pagina’s bewegen en je telefoon ontgrendelen. De mobiel heeft een aluminium body en wat rondere hoeken.

Verder komt meer geheugen op de iPhone 5, omdat het besturingssysteem iOS 5 een geïntegreerde spraakherkenning software krijgt. Het is de bedoeling dat je bijna niet meer het keyboard hoeft te gebruiken om een SMS bericht te schrijven. De telefoon neemt je stem via de spraakherkenning op en schrijft de tekst voor je. De spraakherkenningsfunctie was ook al mogelijk op de iPhone 4, maar het werkte nog niet goed.

Of de iPhone 5 er daadwerkelijk zo gaat uitzien, zullen we over een paar dagen te weten komen. Ik ben niet zo een fan van de aluminium body, maar er komen waarschijnlijk toch wel leuke iPhone cases op de markt waardoor ik het kan verbergen. Ook ben ik benieuwd naar de spraakfunctie, of die dit keer wel echt werkt. Het wordt vast ook wel even wennen dat de iPhone bijna geen knopjes meer heeft. Maar ik kan in ieder geval niet wachten tot ik de iPhone 5 in mijn handen heb!

Via Giga

 

Add Your Comment