jeans.jpg

Dachten we eerst dat het nooit meer hip werd, maar met psychedelische prints, huge zonnebrillen, Birckenstocks en een vleugje patchouli in de nek flaneren wij deze zomer in totale hippieness over de boulevard. Style.com kondigt aan: Hippie days are here again.

Sonja Bakker move over! De ‘flared leg’ jeans staan dit seizoen op het menu. Als ‘Hollandse’ welgevormde dame zweer ik bij een wijd uitgesneden broekspijpje, het liefst in de vorm van een fijn zittende jeans. Na het 30ste levensjaar bracht moedernatuur naast wijsheid (jawel!) er ineens ook de liefkozend genaamde ‘lovehandles’ bij. In een heupjeans vind ik ze toch alles behalve lieflijk te noemen. Al mogen er van mij nog 5 kilo’s spontaan afvallen, toch ben ik best tevreden en gelukkig. De flared leg doet er nog een schepje modevreugde bij want flared jeans, Peace & Hippieness!

Ook als de trend het de afgelopen jaren even liet afweten, wist ik ze feilloos te vinden want broeken met hoge taille maken niet alleen langer maar ook slanker. Hangen ze niet in de reguliere collectie, dan heb ik altijd nog wat seventies shop adresjes achter de hand. Muf? Welnee, dat is simpel op te lossen met een middagje weken in een azijnbadje. Daarna even laten draaien in de wasmachine en het ruikt meteen weer als nieuw. Met een designerschoen en slash jasje is zo’n broek een ultieme trendy combinatie.

Goede modellen flared legged jeans zijn onder andere te vinden bij For All Minkind, Wrangler en Frankie B.

Add Your Comment