Normaal duurt het minstens 5 jaar voordat een designer zich bij de haute couture mag scharen, maar nu is er een uitzondering gemaakt. Giambattista Valli is na 1 show al officieel erkend al couturier.

Chambre Syndicale de la Couture, het Parijse instituut dat bepaald wie zich haute couturier mag noemen, erkende maandagavond Giambattista Valli officieel als haute couturier. Dit is bijzonder, omdat ontwerpers eerder pas na 5 jaar erkend konden worden. Giambattista Valli heeft pas 1 show gegeven, tijdens de afgelopen Haute Couture week dit jaar juli in Parijs. Met de erkenning komt de hij in het rijtje bij modehuizen als Valentino, Chanel en Givency.

Het Chambre Syndicale de la Couture maakt een uitzondering voor de ontwerper, omdat hij tijdens zijn eerste show al bewezen heeft dat hij een nieuwe generatie consumenten aanspreekt. Ook zijn de regels voor nieuwe couturiers soepeler geworden, omdat de vraag naar couture kledingstukken is gedaald als gevolg van de crisis. Verschillende designers staan in de rij om erkend te worden, zoals Iris van Herpen, Alexis Mabille en Bouchra Jarrar.

Foto’s via Style

Add Your Comment