Woensdag werden de Global Fashion Awards 2010 uitgereikt. Ontwerper Alber Elbaz, van het modehuis Lanvin, werd uitgeroepen tot meest invloedrijke designer.

Deze week verzamelde de crème de la crème van de modewereld zich in het in Waldorf Astoria hotel in New York voor de Global Fashion Awards 2010. De Awards werden dit jaar voor de eerste maal uitgereikt en zijn bedoeld om de meest inspirerende personen en merken uit de modebranche te eren.

America’s Next Top Model jurylid Nigel Barker had de eer om de avond te presenteren. Zo mocht hij aan Alber Elbaz, van Lanvin, de award voor meest invloedrijke designer overhandigen. Helaas kon Elbaz er zelf niet zijn, maar liet wel weten dat hij de prijs opdroeg aan de Lanvin klanten. Andere kanshebber voor deze award waren Phoebe Philo van Celine, Christopher Bailey van Burberry en Isabel Marant.

Naast Alber Elbaz viel ook Harvey Nichols in de prijzen. Het warenhuis won de titel voor beste retailer en versloeg hiermee Topshop. Verder werd People Tree verkozen tot het meest invloedrijke modelabel en werden de designers van Acne uitgeroepen tot het meest invloedrijke ontwerpteam.

De gehele lijst met winnaars kan je vinden op de websites van Global Fashion Awards.

Add Your Comment