XL tassen

Deze week kwam het uitgebreid in het nieuws: volgens gezondheidsexperts hebben steeds meer vrouwen last van rugklachten doordat ze met grote handtassen rondsjouwen. De vrouw van tegenwoordig draagt ongeveer 2,3 kilo mee in haar tas. Zware boosdoeners zijn spullen als laptops, gsm’s en opladers.

De XL tassen trend zou zijn begonnen door Rachel Zoe, de styliste van Nicole Richie en Lindsey Lohan. Door een grote tas zou de draagster ervan namelijk kleiner maar vooral slanker lijken. Echter The Daily Mail meldt dat deze trend zijn tol begint te eisen. Zo schijnen steeds meer vrouwen zich bij fysiotherapeuten en chiropractors te melden met klachten aan schouders, rug en nek door het dragen van grote tassen.

Al die ophef lijkt mij een beetje overdreven. Natuurlijk hebben we allemaal wel eens een handtas bij ons die wel erg zwaar is. Alleen ben ik nog lang niet mijn middelbare schooltijd vergeten. Toen had mijn lichaam pas echt te lijden onder het gewicht van mijn tas. De tassen die ik tegenwoordig met me meedraag zijn in verhouding met toen echt een lachertje. Waarschijnlijk zullen vele vrouwen dit beamen.

Mocht jij toch last hebben van het dragen van een grote en vooral zware tas, dan kunnen de volgende tips het wellicht wat minder pijnlijk maken. Wissel de tas regelmatig van arm. Hierdoor belast je zowel je spieren aan de linker- als rechterkant. Daarnaast is het ook verstandiger om je lichaam in evenwicht te brengen door aan beide kanten hetzelfde gewicht te dragen. Als dit allemaal niet helpt, kun je natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een kleinere en lichtere tas.

Add Your Comment