Gucci Loves NY

In februari opent Gucci de deuren van de nieuwe flagship store op Fifth Avenue in New York. Voor de opening van Gucci’s grootste boetiek ontwierp creative director Frida Giannini een selectie van exclusieve producten genaamd Gucci Loves NY. De producten worden exclusief verkocht op de nieuwe Fifth Avenue locatie en zijn allemaal voorzien van een speciaal Gucci 5th Avenue label.

De Gucci Loves NY collectie is een ode aan de stad waar Gucci in 1953 een winkel opende. Gianni heeft voor deze collectie het bekende GG canvas patroon getransformeerd in een glanzende GG canvas, gecombineerd met rode en blauwe strepen. Dit nieuwe ontwerp is onder andere gebruikt op de Gucci Joy handtas, die verkrijgbaar is in drie verschillende formaten. Daarnaast bestaat de lijn uit een zijde sjaal, verschillende koffers en weekendtassen. De prijzen van de Gucci Loves NY collectie variëren van $320 tot en met $6.900.

Tegelijkertijd met de opening van de nieuwe boetiek lanceert het label zijn allereerste Heritage collectie. De collectie bestaat uit vijf nieuwe handtassen gebaseerd op klassiekers als de Jackie en de Bamboe. Voor deze splinternieuwe lijn gebruikte Gianni de vintage Leonardo print. Een verblindende mengeling van rode, groene en gouden knopen en bloemen op een canvas achtergrond.

gucci-loves-ny-2008.jpg

De allereerste Leonardo print werd ontworpen in 1950. Gianni update het patroon met krokodillen- en slangenleer. Volgens de ontwerpster is de Heritage collectie perfect voor de nieuwe Fifth Avenue boetiek. “Onze klanten uit New York willen altijd producten die uniek en exclusief zijn,” melde de creative director van Gucci.

In de Leonardo print is ook een selectie van kleine lederwaren, zoals portemonnees en mini tasjes, verkrijgbaar. Daarnaast bestaat de lijn uit een paar pumps en sandalen. Om het gehele aanbod compleet te maken zijn er bovendien bijpassende koffers en weekendtassen verkrijgbaar.

Naast de Gucci Loves NY en Heritage collectie heeft het label nog een aantal exclusieve producten, die uitsluitend in de Gucci Fifth Avenue boetiek te koop zijn. Zoals een vrouwen en een mannen bomberjack gemaakt van python. Het model voor de dames kost $9.590.

Tot slot komt Gucci in de Fifth Avenue productlijn nog met een aantal zeer mooie juwelen. De exclusieve fine jewelry collectie bestaat onder andere uit een ring met een druppelvormige cognackleurige topaas en diamant. Daarnaast bevat de collectie een 45.11 karaats collier, dat bezet is met 156 diamanten en een topaas. Om het setje compleet te maken zijn er ook bijpassende oorbellen verkrijgbaar in de Fifth Avenue boetiek.

Add Your Comment