Gucci had gisteren de eer om de Milaan Fashion Week 2011 te openen. Het modehuis deed dit met een luxe en kleurrijke collectie voor winter 2011.

Frida Gianni liet zich voor de Gucci winter 2011 collectie, die zij woensdag onthulde op de Milaan Fashion Week 2011, inspireren door actrice Anjelica Huston en zangeres Florence Welch van Florence and the Machine. Dit vertaalde zich naar een glamoureuze jaren 70 collectie met een vleugje invloed uit de veertiger jaren.

Op de Gucci catwalk zagen we harembroeken gecombineerd met doorzichtige blouses, fluwelen blazers, jumpsuits, blouseachtige jurken en bontjasjes met een jaren 40 flair. Verder voorzag Frida de modellen van gleufhoeden en koos zij voor rijke kleuren als geel, robijnrood, paars, turkoois en smaragdgroen.


Als grande finale verscheen er een parade van avondjurken. Sommige van de gedrapeerde avondjurken bevatte wel meer de 35 meter chiffon, maar dat hield niet in dat de modellen van top tot teen bedekt waren. De jurken waren open tot aan de navel en hadden een split tot aan de heupen, waardoor de bijpassende slips goed zichtbaar waren.

Naast luxe en kleurrijke creaties stuurde Frida ook tientallen tassen de catwalk op. Zo was er een schoudertas die leek op een uitgerekte versie van de Jackie. Verder droegen de modellen chique leren handtassen in de kleuren roze, groen, rood en wit met zich mee.

Foto’s via Style

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=Nvm-b_Kzks4[/pro-player]

Add Your Comment