Gucci had woensdag de eer om de Milaan Fashion Week te openen. Het modehuis deed dit met een zomer 2012 collectie die geïnspireerd was door de jaren 20.

Modehuis Gucci, dat in 1921 werd opgericht, viert dit jaar haar 90ste verjaardag. Het was dan ook niet heel verwonderlijk dat Frida Giannini zich voor de Gucci collectie voor zomer 2012, die zijn op de Milaan Fashion Week presenteerde, liet leiden door de jaren 20. Hiervoor dook de ontwerpster terug in de jazzperiode die zij aanvulde met Art Deco elementen.

Frida Giannini stuurde een sensuele, glamoureuze en luxe zomercollectie de catwalk op. De show opende met een groen, blauw en zilver zigzag jasje gecombineerd met een met een zwarte broek met koperen knopen op de enkels. Hierna volgde dunnen blouses, knielange rokken, smoking jasjes en jurken met een lage taille.

Qua kleuren zagen we voornamelijk zwart, wit en blauw aangevuld met groen, oranje, goud en zilver voorbij komen. Als accessoires koos Gucci voor pumps met peep toe, gouden kettingen en clutches en grote tassen met kwastjes eraan.

Foto’s via Style

Add Your Comment