Gucci heeft een museum in Florence geopend. Dit museum is de kroon op het negentig jarige bestaan van het Italiaanse modehuis.

Speciaal voor de negentigste verjaardag van Gucci opende het merk afgelopen maandag een museum in zijn thuisstad Florence. Het Gucci museum is gevestigd in Palazzo della Mercanzia gelegen aan Piazza Signoria en toont de geschiedenis van het merk, dat in 1921 werd opgericht door Guccio Gucci.

Begane grond


Het museum beslaat zo’n 1.700 vierkante meter verspreidt over 3 verdiepingen. De begane grond is gereserveerd voor een Gucci café, boekwinkel en een Icon Store waar tassen, accessores, sieraden en sjaals verkocht worden die speciaal voor het museum ontworpen zijn. Daarnaast telt deze verdieping een ruimte die toegewijd is aan reizen. De koffer is immers het item waarmee alles ooit begon voor Guccio Gucci.

Eerste verdieping


Op de eerste verdieping worden verschillende tassen en de avondkleding, die gedragen is door celebrities, tentoongesteld. Verder is er ook Flora World. In deze ruimte staat het Gucci Flora design centraal, dat in de jaren 60 door Vittorio Accornero is ontworpen en in 2005 is geüpdate door Frida Giannini.

Tweede verdieping


De tweede en laatste verdieping van het Gucci museum is gereserveerd voor Logomania, het bekende GG monogram. Tot slot vind je hier nog de lifestyle en sport ruimte waar onder meer een picknickmand, schaakspel, kaarten, surfboard en tennis, golf en paardrij items te zien zijn.

Het Gucci museum in Florence opent op 5 oktober voor het publiek zijn deuren. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar het museum en ga het dan ook zeker een keer bezoeken.

Foto’s via Gucci

Add Your Comment