Gisterenavond werd door stichting Hair Heroes in de Passenger Terminal in Amsterdam een haarmodeshow gehouden waarin de haartrends voor 2011centraal stonden. Kappers, visagisten en stylisten konden zich helemaal uitleven op de modellen. Ik was één van hen.

De avond werd geopend met een speech van kapper en oprichter van Hair Heroes Andy Uffels, waarna Victoria Koblenko de presentatie van de show overnam. Vervolgens toonden de 21 beste kapsalons van Nederland hun visie op de haartrends voor 2011. Dat leverde een aantal opvallende en extreme kapsels op. Zo zagen we onder meer boerka’s en helmen van haar. Verder werd ook duidelijk dat de grijze haarspoeling en de pony volgend jaar weer van de partij zijn.

In totaal liepen ruim 90 modellen mee in de haarmodeshow. Voor de show werd het haar van de wenkbrauwen van de modellen bijna onzichtbaar gemaakt en kregen ze grote haarinstallatie op hun hoofd bevestigd. Waardoor het voor sommige modellen een zware en niet al te gemakkelijke show werd.

De Stichting Hair Heroes zet zich sinds 2009 in tegen kindermisbruik in Zuidoost-Azië. De haarmodeshow was dan ook bedoeld om geld in te zamelen voor dit goede doel. Tijdens de nationale salonactie werd al ruim 25.000 euro opgehaald. De opbrengst van dit event wordt daar nog eens bij opgeteld.

Foto: Team Peter Stigter

Add Your Comment