Nu de zon weer wat vaker schijnt, is het de hoogste tijd om de haartrends voor zomer 2010 te bekijken. Want wie wil er nou niet verzorgd voor de dag komen tijdens de eerste mooie lente dag?

Modeblog leidde de belangrijkst haartrends voor zomer 2010 af van de verschillende catwalkshows die werden gehouden in New York, Londen, Milaan en Parijs. Zo zagen we dat sommige haarstijlen voortborduren op haartrends van voorgaande seizoenen, maar spotten we ook hier en daar wat nieuws onder de horizon.

Hieronder vindt je 7 belangrijke haartrends voor zomer 2010:

Middenscheiding

Deze zomer zien we 2 verschillende middenscheidingen. Bij de ene zit de scheiding precies in het midden en is het haar steil. Je kunt de perfecte middenscheiding het beste maken met een kam. Bij de andere variant hoeft de scheiding niet per se in het midden te zitten en heeft het haar meer volume. Deze out of bedachtige look creëer je met je vingers.

Gezien bij: Anna Sui, Chloé en Burberry.

Androgyn

Voor deze look kwam je jouw haar strak naar achteren. Je kunt ook kiezen voor een zijscheiding of een pluk in je gezicht. Voor welke stijl je ook gaat, zorg er altijd voor dat je veel gel gebruikt.

Gezien bij: Gucci, Alexander Wang, Dries van Noten en Roberto Cavalli.

Krullen

Ook dit seizoen zijn ze weer van de partij: krullen. De krullen van deze zomer mogen niet te krullerig zijn. Je kunt het beste kiezen voor zachte krullen of golvend haar.

Gezien bij: Versace, Dior en Valentino.

Knotje

De knot is weer helemaal terug van weggeweest. Ga niet voor de ouderwetse oma variant, maar kies voor een strak knotje bovenop je hoofd of een getoupeerd model.

Gezien bij: Lanvin en Marc Jacobs.

Vlecht

Eén van de belangrijkste haartrends voor aankomende zomer is de vlecht. Kies voor een lange vlecht die je opzij draagt. Is jouw haar niet lang of dik genoeg voor deze vlecht? Dan kun je het beste kiezen voor extensions.

Gezien bij: Alexander Wang en Miu Miu.

Opgestoken

Het maakt niet uit of je deze zomer je haar opsteekt met een speldje, elastiekje of clip, zolang je het omhoog steekt is het goed. Daarnaast kun ervoor kiezen om wat plukjes haar in je gezicht te dragen of om het kapsel te combineren met een scheiding.

Gezien bij: Dolce & Gabbana, Fendi, Chanel en Donna Karan.

Gewafeld

Haal het wafelijzer maar weer te voorschijn, want gewafeld haar is weer helemaal terug. Je kunt kiezen uit 3 verschillende stijlen. Het rustigste zijn de liefelijke waffels, iets ruiger is de combinatie van glad haar aan de bovenkant en van onderen waffels. Maar het extreemste is de uitgekamde afro-achtige krullenbos.

Gezien bij: Diane von Furstenberg, Louise Goldin en Mulberry.