Harrods heeft een medewerkster ontslagen omdat ze weigerde make-up te dragen. De vrouw heeft daarom besloten om het warenhuis aan te klagen.

De 24-jarige Melanie Stark klaagt het Londense warhuis Harrods aan. De voormalig medewerkster beweert namelijk ontslagen te zijn omdat ze weigerde make-up te dragen. Ondanks dat medewerkers bij Harrods verplicht zijn om make-up te dragen, werkte Stark al 4 jaar voor het warenhuis zonder ook maar ooit make-up te dragen.

Vorig jaar werd Melanie Stark door haar leidinggevende erop aangesproken dat zij verplicht is om haar gezicht op te maken. Haar manager bood haar een make-upcursus aan zodat ze kon ontdekken hoe ze er uit zou zien met make-up. Toen Stark dit weigerde mocht ze in het magazijn gaan werken.

Mooier met make-up

Melanie Stark vindt dat Harrods haar absoluut niet had mogen ontslaan, omdat zij geen make-up wilde dragen en klaagt het warenhuis aan. “Het was heel kwetsend wat ze tegen me zeiden. Het kwam erop naar dat het dragen van make-up een verbetering voor me zou zijn. Ik weet hoe ik eruit zie met make-up, ik draag het alleen nooit naar werk. Toch snap ik niet hoe Harrods me het recht kan ontnemen om zelf te bepalen hoe ik eruit zie,” liet Stark aan The Guardian weten.

Harrods hanteert voor alle medewerkers strenge dresscode eisen. Voor vrouwen valt hier ook het gebruik van make-up onder. Zo wordt een werkneemster verplicht om foundation, oogschaduw, mascara, blush, lippenstift, lipliner en lipgloss te gebruiken.