Tijdens de Londen Fashion Week is het niet alleen maar feest. Zo werd er gisteren een herdenkingsdienst voor Alexander McQueen georganiseerd.

De herdenkingsdienst voor Alexander McQueen vond plaats in de St Paul’s Cathedral in Londen. Veel grote modenamen hadden gisteren de show van de Londen Fashion week afgezegd om samen de getalenteerde modeontwerper te kunnen herdenken. Zo waren naast familie en vrienden ook Anna Wintour, Stella McCartney, Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Suzy Menkes en Philip Treacy aanwezig.

Tijdens de ceremonie hield Anna Wintour een toespraak waarin ze McQueen een complexe, maar zeer getalenteerde jongeman noemde. Zangeres Björk zong, gekleed als een engel, het lied Gloomy Sunday, waarna ook The London Community Gospel Choir een aantal nummers ten gehore bracht.

De 40-jarige Alexander McQueen pleegde afgelopen februari zelfmoord. De ontwerper nam een combinatie van slaappillen en cocaïne en hing zichzelf vervolgens op in zijn kledingkast. Naar verluidt pleegde hij zelfmoord omdat hij de dood van zijn moeder niet aankon.

Foto’s via vogue.co.uk

Add Your Comment