Vorige week kondigde LVMH aan aandelen te hebben gekocht in Hermès. Nu blijkt dat Hermès hier alles behalve blij mee is.

Bernard Arnault, de topman achter LVMH, maakte vorige week bekend dat het luxeconcern 14,2 procent van de aandelen van Hermès had bemachtigd, wat vervolgens steeg naar 17,1 procent. Ook deelde hij mee dat er absoluut geen sprake was van een overnamen en dat hij Hermès zou vrijlaten in hun doen en laten.

Helaas voor Arnault stelde deze mooie woorden de top van Hermès niet gerust. Zo lieten Hermès directeuren Patrick Thomas en Bertrand Puech aan de Franse krant Le Figaro weten dat de aankondiging van LVMH als totale verrassing kwam. Volgens de heren zou LVMH de aandelen niet op een eerlijke manier hebben bemachtigd. Zij verzoeken meneer Arnault dan ook vriendelijk om zichzelf terug te trekken.

Arnault liet op zijn beurt weer weten dat LVMH de Hermès aandelen op eerlijke wijzen heeft verkregen. Hij zegt dat er geen sprake is van een vijandige overname, maar vindt juist de woordkeuze van Hermès met betrekking tot zijn terugtrekking erg vijandelijk. Kortom, dit verhaal krijgt waarschijnlijk nog een staartje.

Add Your Comment