Hoewel het even rustig leek tussen Hermès en LVMH gaat de strijd gewoon weer verder. Ditmaal klaagt Hermès luxeconcern LVMH aan.

LVMH kocht in 2010 een belang van 17 procent in Hermès en inmiddels heeft het bedrijf al 22,3 procent van de aandelen in handen. Hermès was en is hier alles behalve blij mee. Want volgens het Franse familiebedrijf wil LVMH Hermès koste wat het kost aan hun portfolio toevoegen en om dit te voorkomen wordt er heen en weer gesmeten met modder.

Handel met voorkennis

Ditmaal klaagt Hermès LVMH aan voor het handelen met voorkennis en het manipuleren van aandelenkoersen. In een persbericht laat Hermès dan ook het volgende weten: “Deze klacht heeft te maken met de condities van LVMH’s acquisitie van aandelen in Hermès International.”

Maar Natuurlijk laat LVMH het hier niet bij zitten. Zo deelde het luxeconcern in een verklaring aan WWD mee een klacht tegen Hermès in te dienen voor chantage, valse beschuldigingen en oneerlijke concurrentie. Daarnaast zegt LMVH dat de wijze waarop ze de Hermès aandelen in handen hebben gekregen geheel legaal was.