LVMH bezit sinds kort 17,1 porcent van de aandelen van het merk Hermès. Maar Hermès is hier alles behalve blij mee en zet nu de tegenaanval in.

Het luxeconcern LVMH maakte begin november bekend dat zij een belang van 17,1 procent in Hermès hadden verworven. Voor het Franse Hermès kwam dit totaal als een verrassing en het merk was dan ook alles behalve blij met deze onverwachte gebeurtenis. Daarom zet Hermès nu maar liefst een driedubbel tegenaanval in, want 3 maal is immers scheepsrecht.

Als eerste heeft Hermès een ongeregistreerde holding opgezet en daar meer dan 50 procent van de aandelen naartoe gesluisd. Deze holding mag als eerste aandelen kopen als de familiale aandelen worden verkocht. Op deze manier hoopt Hermès uit de grijpgrage handjes van LVMH directeur Bernard Arnault te blijven.

Verder maakte Hermès ook een duidelijk statement tijdens de opening van hun nieuwe flagshipstore in Parijs. Het merk had actrice Salma Hayek en haar man François-Henri Pinault als eregast uitgenodigd. Pinault is werkzaam bij PPR, wat één van de grootste concurrenten van LVMH is. Maar dat is niet alles, want Pinault zijn vader zorgde er 1999 voor dat Gucci niet werd overgenomen door LVMH. Met deze steek onderwater laat Hermès zien dat als het moet zij liever onderdeel worden van PPR dan van LVMH.

Tot slot heeft Patrick Thomas, de directeur van Hermès, in een interview met de Telegraph ook flink uitgehaald naar LVMH. Zo zie hij: “Hermès is de mooie kleine bloem die LVMH wil vernietigen!”

Kortom Hermès zal zich niet snel overgeven. Maar of het merk werkelijk bestaand is om het op te nemen tegen het machtige LVMH, dat zal de tijd ons vanzelf leren.

Add Your Comment