Vandaag is naar buiten gebracht dat Hermès haar eigen tassen verbrandt. Kortom, de term heet van de pers is voor dit nieuws wel heel toepasselijk.

Zo’n 2 weken gelden was heel de modewereld nog in rep en roer omdat Francesca Eastwood een Hermès tas, die achteraf nep bleek te zijn, in brand stak. Hoewel iedereen toen over haar heen viel, blijkt nu dat Hermès precies hetzelfde doet. Het Franse merk steekt namelijk ook regelmatig haar tassen in de fik.

Hermès imperfectie

Volgens Emma Hill van Mulberry steek Hermès de tassen die niet aan de eisen van het merk voldoen in de brand. “Niemand komt bij Hermès in de buurt in termen van kwaliteit. Een vriendin die werkzaam was bij Hermès zei dat als er zelfs een piepkleine imperfectie op een tas zit, ze deze meenemen en verbranden,” liet ze aan de Telegraph weten.

Nu kan ik me heel goed voorstellen dat Hermès haar kwaliteitseisen hoog in het vaandel heeft staan. Wat overigens ook absoluut een vereiste is als je tassen van 5.000 tot 100.000 euro verkoopt. Maar ik weet ook zeker dat veel vrouwen dit nieuws met pijn in hun hart lezen en maar al te graag met een Birkin of Kelly die een klein foutje heeft, en daardoor een stuk vriendelijker voor de portemonnee is, aan hun arm lopen.

Add Your Comment