H&M opende gisterenavond op spectaculaire wijze de grootste Nederlandse winkel op de Dam in Amsterdam. Deze happening trok natuurlijk ook veel BN’rs zoals Lieke van Lexmond, Estelle Gullit, Georgina Verbaan en Victoria Koblenko, en daarmee ook de Nederlandse pers.

De opening van de H&M winkel begon op de mobiele tribune, buiten op de Dam, met een glas champagne in de ene hand, een aardbei in de andere en achter mij de aantrekkelijke Mark van Eeuwen en Sebastiaan Labrie. Op de voorgevel van het verbouwde rijksmonument waarin de nieuwe H&M flagshipstore is gevestigd, was een spectaculaire lichtshow te zien waarbij het leek alsof er van alles gebeurde in en met het gebouw. Aan het einde verscheen er een immens groot rood hart en een rode strik die los ging. Een sprookje om te zien.

Daarna mochten we vanaf de tribune over de lange rode loper op de Dam naar de winkel. Wauw, zes verdiepingen maar liefst. Wat was het mooi! En wat was het druk! De genodigden mochten de Lanvin for H&M collectie ter plekke aanschaffen. En hoera, met de gegrabbelde 20% korting is dat natuurlijk extra leuk. Dus, met een grote Lanvin tas voor mezelf en de thuisgebleven sms’nde vriendinnen verliet ik aan het einde van de avond het pand.

De Amsterdamse flagshipstore is ook het eerste fysieke verkooppunt van de interieurcollectie van H&M. De interieurafdeling helemaal bovenin voert een ander concept dan de rest van de winkel. Hier liggen bij ieder product magneten waarop het item staat afgebeeld. Deze magneten lever je bij de kassa in en het winkelpersoneel haalt de gekozen producten direct uit het magazijn. Omdat ik de Lanvin gekte in eerste instantie aan me voorbij liet gaan, was ik de allereerste klant van deze afdeling!

De opening van de nieuwe H&M winkel heeft geen gevolgen voor de huidige filialen in de Amsterdamse binnenstad. De vier winkels blijven bestaan en worden in een nieuw jasje gestoken. De kinderflagshipstore in de Kalverstraat en het filiaal aan de Nieuwendijk zijn onlangs verbouwd. Op dit moment ondergaan het filiaal in de Kalvertoren en de jongerenwinkel aan het Spui een renovatie.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=2W6Eabefezg&fmt=35[/pro-player]

Add Your Comment