hoge-hakken
“Hoge hakken zijn uit de mode”, bij het lezen van dit nieuws trapte ik mijn pumps meteen uit. Ik zal namelijk de laatste zijn die beweert dat hoge hakken lekker zitten. Maar toen ik vervolgens blootsvoets met mijn 1 meter 64 verder ging, voelde ik me toch wel erg klein van stuk.

Hoge hakken zijn passé, melde de Britse Marie Claire onlangs. Terwijl toren hogen hakken en de modewereld jarenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden waren, lijkt er nu toch een eind aan te komen. Platte schoenen zoals ballerina’s en sandaaltjes sieren al tijden het straatbeeld, maar nu lijken toch ook modegoeroes voor het comfortabele schoeisel te vallen. Zo is Vogue hoofdredacteur Anna Wintour, die sinds 1961 al niet meer zonder hogen hakken is gesignaleerd, gezien met platte sandaaltjes.

Ook bij Andre Leon Talley, de eindredacteur van de Amerikaanse Vogue, is de trend niet onopgemerkt gebleven. Hij verklaarde onlangs zelfs dat hoge hakken officieel uit de mode zijn en vindt dat vrouwen een voorbeeld moeten nemen aan Michelle Obama, die meestal gezien wordt met flatjes. Hij roept modeontwerpers dan ook op om een eind te maken aan de hoge hakken gekte. Volgens Talley moeten ontwerpers een andere manier bedenken om het silhouet te accentueren, zonder dat daar hakken aan te pas komen

Add Your Comment