carine-roitfeld
Terwijl ik net mijn dagelijkse portie chocola naar binnen werk en mijn appel in de prullenbak mik, krijg ik het bericht voorogen dat de hoofdredactrice van de Franse Vogue, Carine Roitfeld, er wel een heel bijzonder personeelsbeleid op na houdt. De magere Française wordt ervan verdacht haar werknemers op de weegschaal te zetten.

De geruchtenstoom is opgang gekomen door het feit dat Roitfeld een weegschaal op haar kantoor heeft staan. Ook is van haar bekend dat zij vindt dat kleding er beter uitziet op een slank lichaam. Toch ontkent de hoofdredactrice het verhaal. “Mensen denken dat ik mijn meisjes weeg, maar dat doe ik niet. Het is makkelijker om er goed uit te zien in een jurk als je dun bent, maar ook ik hou van rondingen en bovendien werk ik sowieso graag met verschillende soorten vrouwen. Ik zie schoonheid in iedereen”,vertelde Carine aan de media.

Op de vraag waarom ze dan een weegschaal in haar kantoor heeft staan antwoordde ze. “Ik heb een weegschaal omdat we veel reizen en je soms niet meer dan 25 kilo aan bagage mag meenemen. Ik weeg dus mijn koffers, niet mijn redactrices.”

Add Your Comment