Bijna iedere vrouw droomt van haar eigen goedgevulde inloopkast. Daarom vind je hier hoe je zelf een inloopkast kunt maken.

Ruimte

Voor het maken van een inloopkast heb je wel de nodige ruimte nodig. Het is natuurlijk ideaal als je hiervoor nog een klein kamertje overhebt. Is dit niet het geval dan kun je ook een deel van je slaapkamer als inloopkast inrichten, hiervoor heb je wel minstens één vlakke wand nodig.

Het fijne aan een inloopkast is naast het gevoel van luxe, dat het erg overzichtelijk is. Hiervoor is het noodzakelijk om vooraf uit te rekenen hoeveel ruimte je nodig hebt. Denk hierbij aan hangruimte voor jurken, jassen en vestjes en let op dat deze ook hoog genoeg is om lange kledingstukken op te hangen. Verder zul je planken nodig hebben voor alles wat je opvouwt, zoals tops en shirts. Sokken en lingerie zijn vaak niet prettig om in het zicht te hebben dus hiervoor heb je lades of dozen nodig.

Accessoires

Om de inloopkast compleet te maken hebben accessoires ook een plekje nodig. Zorg daarom dat er rekken of planken zijn om alle schoenen op uit te stallen. Er zijn speciale hangers verkrijgbaar om meerdere sjaals of riemen tegelijk aan op te hangen zodat deze mooi georganiseerd zijn.

Meubels

Je kunt kiezen voor een kastensysteem zoals Stolmen van Ikea waarin je zelf zo veel lades, planken en hangruimte kunt verwerken als je nodig hebt. Een wat simpelere oplossing is om een los kledingrek te kopen en aan de muur een aantal planken boven elkaar te hangen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat de meubels in de inloopkast allemaal vrij neutraal zijn omdat de kleding straks zichtbaar is. Zorg er ook voor dat alle kledinghangers hetzelfde zijn.

Spiegel

Een passpiegel mag absoluut niet ontbreken in de inloopkast. Als je een inloopkast in een aparte ruimte maakt kun je de spiegel op de deur plakken. Is er iets meer ruimte, dan kun je ook kiezen voor een staande of een losse spiegel aan de muur. Zorg er in ieder geval voor dat je jezelf er van top tot teen in kunt zien.

Add Your Comment