Interieur ideeen
Tijdens de wintermaanden wil je natuurlijk je huis zo gezellig mogelijk maken. Daarom selecteerde Modeblog de leukste en mooiste interieur ideeën voor deze winter.

Energie
Interieur Energie
Bij de woontrend Energie draait het allemaal om warmte. Het uitgangspunt voor een warm Energie interieur is een combinatie van moderne vormgeving met klassieke ingrediënten. Centraal in dit interieur staan behaaglijkheid, gezelligheid, ongedwongenheid en comfort.

Deze Energie stijl creëer je door het gebruik van de juiste materialen, kleuren, accessoires en meubels. Goede sfeermakers zijn karakteristieke stoffen zoals grove breisels, harig mohair, Schotse ruiten en Engels tweed. Warme kleuren rood, bruin, oker en roest maken de gezellige wintersfeer compleet.

Meubels die perfect passen binnen dit interieur zijn stukken die een mengeling zijn van oude tradities en nieuwe vormen. Denk bijvoorbeeld aan meubels van gecapitonneerde leer of velours a al Chesterfield. Om het plaatje compleet te maken gebruik je kaarsen en een knapperend haardvuur. Heb je geen openhaard? Kijk dan eens naar een losse hard, die brandt op speciale brandstof. Voor deze openhaarden heb je namelijk geen schoorsteen nodig.

Simplify
Interieur Simplify
De interieurstijl Simplify kenmerkt zich door echtheid en oprechtheid. Hoewel deze trend er van uitgaat dat minder meer is, wil dat niet zeggen dat je inrichting niet warm en uitnodigend kan zijn. Je moet hier juist kiezen voor een goed samenspel tussen comfort, design en mooie duurzame materialen.

Bij Simplify interieur moet je het juiste evenwicht zien te vinden tussen kleur, textuur en vorm. Centraal in deze stijl staat het gebruik van kalme kleuren en natuurlijke materialen. Ideaal voor deze woontrend zijn materialen zoals transparant glas, hard donker hout en gladde stenen.

Ruimte en openheid creëer je door te werken met kalme en rustige lijnen en gevormde meubels. Door de kamer in natureltinten te verven ontstaat er een soort van koelte en rust. De warmte in dit interieur haal je terug door het gebruik van mohair, linnen, gouden accessoires als schalen en lampen en door levend groen in de vorm van planten.

Metropolitan
Interieur Metropolitan
Bij een Metropolitan woontrend zijn luxe en comfort de sleutelwoorden. Door je interieur te voorzien van mooie materialen, opvallende accessoires en rijke stoffen is deze luxe stijl voor iedereen haalbaar.
Voor een Metropolitan interieur hoef je niet perse in een groot landhuis te wonen. Deze stijl is ook goed te realiseren in een kleiner appartement, door te kiezen voor materialen van kwaliteit. Sla in het creëren van een perfecte Metropolitan stijl niet door. Een inrichting die alleen maar mooi is om te zien maar niet leefbaar is, maakt niemand gelukkig.

Een geslaagde Metropolitan stijl bestaat uit een balans van klassiek en modern, glamour en gezelligheid, strak en comfortabel. Denk aan een interieur waar alles op elkaar is afgestemd, zelfs tot en met het kleinste detail en waarbij luxe en comfort de basis is.

De basiskleuren voor dit interieur zijn zwart, grijs, wit, bruin en levertinten. Door het gebruik van metallic en glaseffecten breng in meer leven in de Metropolitan stijl. Kies bijvoorbeeld voor fluwelen of satijnen oversized zitmeubelen en hoogglans tafels.

Een echte Metropolitan interieur creëer je door het gebruik van de juiste accessoires. In deze woonstijl past het gebruik van grote accessoires in de vorm van schilderijen of beelden. Andere sfeermakers zijn boeken over mode, architectuur of fotografie, sierkussens, bontplaids, grote bloemdecoraties en opvallende schemerlampen.

Artistiek
Interieur Artistiek
De woontrend Artistiek wordt ook wel de antidepressiva voor je huis genoemd. Het recept bestaat uit een kunstzinnig interieur waar je blij van wordt en waarin je persoonlijkheid creëert.

De Artistiek stijl is een mix van oud en nieuw, huiselijk en industrieel. Stoere materialen, vintage accessoires, cool design en zelfgemaakte kunst passen allemaal binnen dit interieur. Zet meubels maar vooral accessoires willekeurig neer, dit zorgt voor een vrije en spontane sfeer.

Vrolijke trendy kleuren gecombineerd met wit en grijs zie je veel terug in deze stijl. Als je voor een stoere en heldere vormgeving van meubels kiest, versterkt dit de kracht van de levendige kleuren. Hoe onbeholpen je het ook wilt houden, kies wel voor comfortabele meubels en bespaar zeker niet op zitcomfort. Wil je toch iets tegendraads? Combineer dan verschillende stoelen als zitplek en stapel kastjes op.

Met dank aan Perscentrum Wonen.

Add Your Comment