isabella-blow.jpgStijlicoon Isabella Blow, moderedacteur van de Britse glossy Tatler, is overleden. Hoewel zij aan kanker leed, kwam haar dood zondag erg onverwacht. Isabella Blow werd slechts 48 jaar. Blow was een graag geziene gast op modefeestjes, die zij altijd bezocht gekleed in een exclusief designers mantelpakje met opvallende hoed en roodgeverfde lippen.

Blow begon haar carrière ooit als de assistente van Anna Wintour, toen nog moderedactrice van de Amerikaanse Vogue. Hierna begon Blow een carrière bij het glossy magazine Tatler en The Sunday Times. Daarna maakte ze een uitstapje naar de Britse Vogue, om vervolgens weer terug te keren als chef mode bij Tatler en The Sunday Times.

Isabella Blow was een machtige vrouw in de modewereld. Wie in haar gratie stond kon rekenen op haar onvoorwaardelijke steun. Zo kocht ze de volledige afstudeercollectie van Alexander McQueen, wat de ontwerper meteen sterrendomstatus bezorgde. Ook hoedenmaker Philip Treacy zag zijn ster rijzen na hun eerste ontmoeting. Blow was dol op zijn extravagante creaties en verliet zonder hoed haar huis niet. Ook de modellen Sophie Dahl en Stella Tennant, en ontwerper Hussein Chalayan danken hun carrière aan Isabella Blow.

Add Your Comment