Jeans is een belangrijke trend voor zomer 2010. Eigenlijk is het nooit uit de mode geweest, maar ditmaal zagen we wel erg veel denim items op de catwalk.

Sommige kledingstukken verdwijnen bijna nooit uit het modebeeld. Jeans is er zo eentje, maar de jeans trends voor de zomer van 2010 zijn toch net even iets anders. Dit seizoen zijn er namelijk  allerlei verschillende nieuwe variaties en kledingstukken. Zo zijn er heel veel leuke spijkerjurkjes, shorts en zelfs tuinbroeken.

Hoe draag je het?
Jeans is eigenlijk het meest makkelijke kledingstuk om te combineren, het past bijna overal bij. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een totale spijker outfit. De belangrijkste denim items voor de zomer zijn te verdelen in 4 categorieën.

Broeken
Dit seizoen zien wel zowel strakke als wijdvallende spijkerbroeken. De wassing van de broeken varieert van licht tot donkerblauw en zwart. Daarnaast zijn veel modellen voorzien van gaten of opgeleukt met lapjes stof. Naast de lange jeans zijn shorts ook altijd goed en ook de tuinbroek is terug van weggeweest.

Jurkjes
Jeansjurkjes zijn er in allerlei soorten, zoals overgooiers en hemdjurkjes. Deze ietwat vormloze items kun je opleuken met een paar goede hakken of een mooie blouse. Daarnaast zijn er ook frivolere spijkerstofjurkjes, zoals sexy korte modelletjes. Natuurlijk mag een leuk spijkerrokje ook.

Jasjes
Het jeansjasje mag deze zomer absoluut niet ontbreken in je kledingkast. Je kunt het jasje combineren met andere denim items of bijvoorbeeld met een leuk jurkje. Het perfecte jeansjasje is ditmaal getailleerd, heeft en moderne twist en een bijzonder accent. Maar ook met een denim blazer zit je goed.

Tops
Deze zomer draait het niet alleen om spijkerbroeken en jasjes. Ook de spijkertop is terug. Deze kan variëren van een strakke denim body tot bustier of spijkerblouse.

Welke designers?
Jeans outfits paradeerde bij heel veel verschillende modehuizen over de catwalk. Sommige designers hadden in hun hele collectie spijkerstof verwerkt, terwijl andere slechts één denim creatie hadden. Merken als Ralph Lauren, Dolce & Gabbana en Cavalli kozen voor spijkergoed. Maar ook minder voor de hand liggende modehuizen, zoals Louis Vuitton en Chanel, hebben items in hun collectie met denim invloeden.

Add Your Comment