Jil Sander keert terug bij Jil Sander! Slechts enkele uren nadat bekend werd dat Raf Simons het modehuis verlaat, kondigt de 68-jarige ontwerpster haar terugkomst aan.

De Duitse Jil Sander keert naar een afwezigheid van ruim 7 jaar terug naar haar eigen label. Zij neemt het ontwerpstokje over van Raf Simons die sinds 2005 de scepter sloeg bij het modehuis. In een persverklaring liet Jil Sander weten blij te zijn dat ze weer bij het merk, dat ze in 1968 oprichtte, aan de slag kan. “Ik ben erg blij en opgewonden dat ik terug ben. Het voelt als thuis komen na een korte reis,” aldus de ontwerpster.

Vertrek Jil Sander

Jil Sander stapte in 2000 voor de eerste keer op bij haar label. De ontwerpster deed dit na onenigheid met Prada’s directeur Patrizio Bertelli, nadat Prada 75 procent van de aandelen van het merk had gekocht. In 2003 keerde Jil Sander terug, maar na 2 collecties verliet zij in 2004 het modehuis wederom door problemen met Patrizio Bertelli.

Sinds 2006 is Jil Sander geen onderdeel meer van Prada, waardoor de ontwerpster haar kans schoon zag toen Raf Simons bekend maakte te willen stoppen. Waarom de Belgische ontwerper weg wilde bij het merk is niet bekend, maar het vermoeden gaat dat hij binnenkort bij Dior aan de slag gaat.

Add Your Comment