John Galliano is veroordeeld door de rechtbank in Parijs. De ontwerper werd schuldig verklaard voor het doen van anti-semitische uitspraken.

Voormalig Dior ontwerper John Galliano is vandaag door de Parijse rechtbank veroordeeld vanwege racistische en anti-semitische uitspraken. Galliano werd afgelopen februari gearresteerd nadat hij een jong koppel in bistro La Perle uitschold. Niet veel later verscheen er ook een video van Galliano waarop hij zijn waardering voor Adolf Hitler liet blijken.

€6.000 boete

De rechter veroordeelde John Galliano tot een boete van in totaal €6.000. De maximale straf die in Frankrijk wordt toegekend voor het maken van racistische en anti-semitische uitspraken is boete van €22.500 en een gevangenisstraf van maximaal 6 maanden. John Galliano mag dus in zijn handjes knijpen met zijn veroordeling.

Overigens deelt Aurélien Hamelle, de advocaat van Galliano, deze mening niet. Hij pleitte ervoor dat de ontwerper onschuldig verklaard moest worden. Volgens hem kan John Galliano, die vandaag niet bij de zitting aanwezig was, zich niets herinneren van het voorval omdat hij leidde aan een drank- en drugsverslaving waarvoor hij nu behandeld wordt.

Add Your Comment