LED-jurk
In de mode mag en kan alles! Dat moeten ook de ontwerpers van de Galaxy Dress, een jurk gemaakt van 24.000 gekleurde led-lampjes, gedacht hebben.

Om de jurk met 24.000 lampjes een beetje draagbaar te houden gebruikte ontwerpers Francesca Rosella and Ryan Genz de allerkleinste gekleurde led-lampjes. De lampjes zijn zo dun als papier en zijn slechts 2 bij 2 millimeter groot. Ook de stroomkabeltjes die in de Galaxy Dress verwerkt zijn, zijn extra dun.
De jurk is overigens niet alleen gemaakt van lampjes. Om het led licht goed te verspreiden bestaat de jurk uit vier lagen chiffon en een zijde rok. Door de extra dunne lampjes beweegt de jurk net als een normale jurk.

Ook wat betreft de stroomvoorziening zocht het duo naar een passende oplossing. Zo gebruikte zij geen zware batterij, maar een kleine iPod batterij. Door dit minibatterijtje, dat verstopt zit en de rok, kunnen de lampjes in de jurk maximaal 1 uur branden. Volgens de designers is het geen probleem dat de lampjes maar kort branden. “De jurk ziet er zelfs goed uit wanneer de led verlichting niet aanstaat. Dit komt omdat de Galaxy Dress niet alleen met led-lampjes maar ook met 4.000 Swarovski kristallen is versierd,” vertelt de ontwerper.

Tot nu toe is de Galaxy Dress nog niet door een echte vrouw gedragen. De jurk staat op dit moment te schitteren op een pop in het Museum of Sience and Industry in Chicago.

Add Your Comment