Vannacht werden de Golden Globes in Hollywood uitgereikt. Natuurlijk zijn de jurken bijna even interessant als wie welke prijs wint, kijk daarom hier mee naar de jurken van de Golden Globes 2012.

Een uitreiking is voor veel bekende mensen een goede reden om eens flink uit te pakken met een mooie jurk. Ook tijdens de 69e editie van de Golden Globes kwamen er heel wat verschillende jurken op de rode loper voorbij.

De jurken tijdens de Golden Globes 2012 waren over het algemeen vrij sober en simpel met hier en daar een uitzondering. Zo koos de presentatrice van de avond, Elle Macpherson, voor een strapless witte jurk van Zac Posen. Deze outfit combineerde ze met sieraden van Lorraine Schwartz. Charlize Theron ging voor een zachtroze exemplaar van Dior.

Kate Winslet verscheen in een zijde exemplaar van Jenny Packham met aan de bovenkant een opengewerkt detail. De rok heeft een lichte ivoortint. Sofia Vergara draagt een jurk van Vera Wang terwijl Salma Hayek voor een zwarte jurk met gouden details van Gucci kiest.

De J. Mendel jurk van Claire Danes, die het beeldje voor beste actrice tv-serie drama mee naar huis mocht nemen, leek op het eerste gezicht vrij simpel. Toch werd ik verrast door het opvallende rugdecolleté wat haar outfit een stuk gewaagder maakte. De blauw fluwelen jurk van Michelle Williams komt van Jason Wu, maar is absoluut niet mijn favoriet.

Foto’s via Golden Globes 2012