Naast de laatste trends op modegebied, zijn er ook nieuwe trends voor de kapsels voor de winter 2011-2012. Zo zien we veel paardenstaarten en lichtblonde lokken.

De kapsels voor winter 2011-2012 zijn niet te ingewikkeld. Steil haar is een belangrijke trend, zowel in een paardenstaart als los. Ook de scheiding is duidelijk aanwezig, strak in het midden of rommelig aan de zijkant. De eenvoudige kapsels worden afgemaakt met een passende accessoire.

Paardenstaarten


De belangrijkste haartrend op dit moment is de paardenstaart. Marc Jacobs en Calvin Klein kwamen met een hoge staart. Bij Burberry en Balmain zagen we de staart laag in de nek en tussen de schouderbladen. Louis Vuitton en Jil Sander gingen voor iets daartussenin, met een middelhoge staart.

Jongensachtig kort


De androgyne look die we al zagen bij de modetrends komt ook terug in het haar. Vooral bij Dolce en Gabbana en Haider Ackermann vielen de modellen op door hun mannelijke looks.

Kleuren


Wat kleur betreft is het helemaal duidelijk. De kleur van de kapsels voor winter 2011-2012 is blond. Een lichte, ijzige kleur blond is de kleur dit seizoen. Bruin mag ook, maar dan wel in combinatie met blauwe of groene highlights.

Scheidingen


De strakke scheiding kwam vaak voorbij op de catwalk. Bij Gucci ging die kaarsrecht door het midden, bij Marni rommelig aan de zijkant. De scheiding is niet te missen in de kapsels voor deze winter.

Vlechten


Vlechten werden niet altijd even succesvol gedragen. Bij Vivienne Westwood lieten de vele vlechten in het haar de modellen op kinderpoppen lijken. De vlechten in een knot aan de zijkant en bovenop het hoofd bij de andere shows zagen er gelukkig een stuk beter uit.

Accessoires


Accessoires kwamen terug in de kapsels voor deze winter. Bij Chanel zagen we een clip met stenen in de vorm van een bloem. Bij Dries van Noten zagen we een haartrend die makkelijk te dragen is, een metalen ring om de lage paardenstaart.

Persoonlijk ben ik vooral fan van de metalen ring om de lage paardenstaart en de zijscheiding. Vinden jullie de kapsels voor winter 2011-2012 geslaagd?

Foto’s via Style

Add Your Comment