Kerstetalage parijs 2009
De bofkonten die nog voor last minute kerstshoppen naar Parijs gaan, kunnen in de modestad genieten van de prachtige kerstetalages. Behoor jij niet tot de gelukkigen, niet getreurd. Ik heb de mooiste kerstetalages van Parijs gevonden.

In Parijs hangt rond de kerstperiode altijd een geweldige sfeer. De stad is versierd met fonkelende lichtjes, prachtige kerstbomen en op de Champs Elysees vind je unieke ijssculpturen. Maar het mooiste van alles zijn toch wel de betoverende kerstetalages.

Galeries Lafayette en Printemps, 2 grote warenhuizen, doen voor kerstmis altijd erg hun best. Hun etalages zijn ieder jaar weer heel chic en betoverend mooi. Voor deze kerst lieten beide warenhuizen zich inspireren door de sprookjeswereld.

De etalages van Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann zijn dit jaar enorm zoet en stralen een sprookjesachtige schattigheid uit. Lieve teddyberen, vertederende konijntjes, peperkoek figuren en snoezige poppen zijn gehuld in Marc by Marc Jacobs, Kenzo en Jean Paul Gaultier creaties terwijl ze voorbereidingen treffen voor de kerstdagen.

Kerstetalage parijs

Bij Printemps, ook gelegen aan Boulevard Haussmann, zijn de kerstetalages versierd met Russische sprookjesachtige taferelen. Meisjes rijden rond op reuzen katten en gigantische Matroesjka poppen gaan open en dicht. Eventjes verder op vliegen elfjes rond en komt uit een reuzenei een pop gehuld in een jurk een kristallen hoofdtooi afgeleid van de kronen van Russische keizerinnen te voorschijn. In een andere etalage is een folkloristisch bal met dansers en muzikanten in volle gang.

Kortom de Parijse warenhuizen hebben ook voor deze kerst weer heel groot uitgepakt. Natuurlijk zijn dit niet de enige mooie kerstetalages die je in Parijs vindt. In de geweldige lichtstad vindt je nog veel meer etalages waar je heerlijk bij kunt wegdromen.

Foto’s via Eyepreferparis

Add Your Comment