Het lijkt erop dat Zac Posen de New York Fashion Week vaarwel gaat zeggen. Het gerucht gaat namelijk dat de designer ervoor gekozen heeft om zijn zomer 2011 collectie tijdens de Parijs Fashion Week te presenteren.

Zac Posen showde in 2001 voor het eerst tijdens de New York Fashion Week en groeide daarna uit tot één van de favoriete van deze modeweek. Helaas begint het er sterk op te lijken dat New York één van zijn favorieten gaat verliezen aan de Parijs Fashion Week.

Posen heeft namelijk te kennen gegeven dat hij met de gedachte speelt om zijn catwalkshow tijdens de Parijs Fashion Week te houden. Zo liet de Amerikaanse ontwerper weten: “In Europa begrijpen en respecteren ze mijn ontwerpen beter dan in Amerika. Daarnaast is het heel moeilijk om een show te organiseren in New York met het huidige economische klimaat.”

Natuurlijk zou de show van Zac Posen een mooie aanwinst zijn voor de Parijs Fashion Week. Maar Posen moet ook niet vergeten dat zijn label er nu misschien financieel beter voorstaat, ondermeer door de deal met Target, maar dat dit de afgelopen jaren ook wel anders was. Daarnaast is de kans groot is dat zijn show een beetje in het niets valt bij alle extravagante shows in Parijs.