Mercedes Benz Dutch Fashion Award

Donderdagavond vond de eerste editie van de Mercedes Benz Dutch Fashion Awards plaats in de stampvolle Beurs van Berlage. Helaas kon ik er zelf door andere verplichtingen niet bij zijn. Van mij werd die avond verwacht dat ik ergens anders in ons land acte de presents gaf. Met pijn in mijn hart moest ik dan ook mijn uitnodiging voor de Mercedes Benz Dutch Fashion Awards onbeantwoord laten. Desondanks toch nog even een kort verslag van wat er die avond allemaal gebeurd in de sjiek ingerichte Beurs van Berlage.

Niet één, maar twee prijzen werden er uitgereikt tijdens Mercedes Benz Dutch Fashion Awards. Zeven Nederlandse modeontwerpers streden voor de internationale jury om een geldprijs van €25.000. De hoofdprijs, de Dutch Fashion Award, ging naar het ontwerpersduo Klavers van Engelen. De andere gelukkige winnaar was ontwerper Daryl van Wouw, zijn werk werd beloond met de Design Talent Price, een prijs van modevakbeurs Bread & Butter.

Alle ontwerpers waaronder Mada van Gaans, Jan Taminiau, Jeroen van Tuyl, Spijkers & Spijkers en Francisco van Benthum showden hun 15 favoriete ontwerpen aan het publiek en de jury. Uiteindelijk besloot de jury dat modeduo Klavers van Engelen de meeste kans had om internationaal door te breken. Het duo was blijverrast met de overwinning: ‘Dit is een geweldige opsteker voor ons en we zien dit als een enorme waardering voor ons werk!’

Add Your Comment