Je kledingkast opruimen zorgt voor een fijn begin in het nieuwe jaar. Met dit stappenplan zorg je voor een mooie, opgeruimde garderobe.

Een rommelige kledingkast zorgt ervoor dat je niet de kledingstukken kunt vinden die je wilt dragen. Al heb je een hele grote inloopkast, het kan altijd een rommeltje worden. Hierdoor pak je vaak iets anders makkelijks, waardoor je vaak hetzelfde draagt. Zorg er in het nieuwe jaar voor dat je er weer stijlvol bijloopt, door je kledingkast op te ruimen.

Scheiding

Allereerst is het natuurlijk handig dat je al je kleding uitzoekt. Maak je kasten leeg en verdeel de kleding in 2 stapels. Wat je wilt houden aan de ene kant, wat je niet wilt houden aan de andere kant. Leg dingen waar je over twijfelt even apart, maar maak aan het einde van het sorteren wel een beslissing. De kleding die weg kan doe je in zakken, dit kan naar vriendinnen, je moeder, nichtjes, zusjes of naar het goede doel. Wacht hier niet te lang mee, je wilt het tenslotte weg hebben.

Sorteren

Sorteer nu de kleding die je hebt op zomer en winter. De zomerkleding kan in dozen naar de zolder, of een andere opbergplaats. Wanneer je genoeg ruimte hebt, kun je dit natuurlijk in een aparte kast hangen. Sorteer nu al je soorten kleding. Kleding die je op wilt hangen aan de ene kant, dingen die je in een lade of op een plank wilt leggen aan de andere kant.

Opbergen

Vouw alle kleding die in een lade of op een plank komt netjes op. Dit kost even tijd, maar het zorgt er wel voor dat je straks een overzichtelijke kast hebt. Leg alles netjes op de planken, soort bij soort. Shirts met korte mouwen aan de ene kant, dikke truien aan de andere kant. Hang de rest van je kleding op de hangers. Zorg er ook voor dat setjes bij elkaar hangen, een broek met een bijpassend jasje kan op 1 hanger. Dit scheelt je een hoop zoekwerk naar die broek in de rest van je kast.

Accessoires

Wanneer je dit alles hebt gedaan, kun je ook nog met je accessoires aan de slag. Zoek je schoenen, tassen en sieraden ook een keer uit en doe weg wat je niet meer draagt. Zoek daarna ook hiervoor een mooie overzichtelijke plaats, zodat je alles makkelijk kunt uitzoeken bij je outfit.

Add Your Comment