Celebrities zijn al lang niet meer gespecialiseerd in 1 ding. Hielden ze het vroeger nog bij alleen zingen of acteren, tegenwoordig lijken ze alles wel te kunnen, zo ook ontwerpen. Kijk daarom hier mee naar een aantal succesvolle kledinglijnen van celebrities.

Kledinglijnen van celebrities zijn een booming business, er duiken er namelijk steeds meer op. Niet alleen een zangeres breidt haar imperium uit met een eigen kledinglijn, dit geldt net zo goed voor een model, actrice of kindsterretje. Daarom heb ik hier 7 kledinglijnen van celebrities op een rijtje gezet.

The Row

In 2007 zag de kledinglijn van Mary-Kate en Ashley Olsen het levenslicht. Het begon allemaal met de missie om perfecte, luxe T-shirts te creëren voor ieder figuur. Bij die T-shirts bleef het echter niet, het imperium van de tweeling blijft groeien en inmiddels mogen ze ook de merken Olsenboye en Elizabeth and James en hun CV toevoegen.

Victoria Beckham

Het was geen slecht idee van Victoria Beckham om haar muziekcarrière te verruilen voor een in de mode. Het begon toen ze een spijkerbroekenlijn ontwierp voor Rock & Republic onder de naam VB Rocks. Kenmerkend voor deze lijn waren de kroontjes van kristallen. Daarna vond Victoria het de tijd voor een eigen lijn. Waar andere celebs hun lijn vernoemen naar een belangrijk persoon of iets anders ingewikkeld houdt Victoria Beckham het lekker simpel door haar kledinglijn naar zichzelf te vernoemen. Daarnaast heeft ze samen met manlief David een parfumlijn.

House of Harlow 1960

Onder de leiding van Nicole Richie ontwerpt House of Harlow 1960 schoenen, sieraden, tassen en accessoires voor vrouwen. Naast House of Harlow heeft Nicole ook nog de kledinglijn Winter Kate. Beide lijnen dragen de naam van de dochter van Nicole en zanger Joel Madden, Harlow Winter Kate.

L.A.M.B.

De kledinglijn van Gwen Stefani, L.A.M.B., heeft dezelfde naam als het eerste solo album van de zangeres, Love. Angel. Music. Baby. De lijn werd in 2003 gelanceerd en is er populair onder andere bij collega celebrities. Daarnaast heeft Gwen Stefani ook nog de lijn Harajuku Lovers uitgebracht, deze was geïnspireerd op de kleurrijke Japanse Harajuku meisjes.

House of Deréon

Samen met moeder Tina Knowles heeft Beyoncé de kledinglijn House of Deréon onder haar hoede. Het idee achter de lijn zijn 3 generaties vrouwen, namelijk Beyoncé en haar moeder en oma. De lijn is vernoemd naar de oma van Beyoncé, Agnés Deréon. Samen met haar zusje Solange heeft Beyoncé de lijn Deréon, dit is de wat jongere versie en wat goedkoper dan de House of Deréon collectie.

Twenty8Twelve

Ook Sienna Miller zag het wel zitten om net als Beyoncé en de Olsen twins samen met haar familie te werken. Het resultaat van deze samenwerking is TwentyTwelve. Deze lijn heeft Sienna in 2007 samen met haar zus Savannah opgericht. De kleding is geïnspireerd op het straatbeeld van Londen.

William Rast

Niet alleen de dames vinden een eigen kledinglijn een leuk project voor erbij, dit geldt ook voor sommige heren. Justin Timberlake leek het ook wel wat om kleding te gaan ontwerpen. Samen met een van zijn vrienden heeft hij in 2005 de kledinglijn William Rast opgezet. Inspiratie voor hun kleding zouden ze halen uit de misdaadfilm The Outsiders.

Add Your Comment