Denk jij dat je bent afgevallen omdat je met de jaren een kleinere kledingmaat hebt gekregen? Of heb jij al jarenlang dezelfde maat en denk je daarom dat je niet bent aangekomen? Dan moet ik je helaas teleurstellen. De kledingmaten zijn afgelopen 20 jaar namelijk steeds groter geworden.

Het Britse magazine The Economist heeft onderzoek gedaan naar de kledingmaten van mannen en vrouwen. Het blijkt dat de maten in Europa en Amerika afgelopen jaren steeds groter zijn geworden. De gemiddelde taillemaat van vrouwenbroeken is tegenwoordig 10 centimeter groter dan vroeger. De Britse maat 14, een Nederlandse maat 42, staat nu gelijk aan de oude maat 18  wat een Nederlandse maat 46 is.

Veel mensen denken daarom dat zij nog dezelfde maat als vroeger hebben, terwijl dit vaak niet het geval is. Volgens het onderzoek kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Mensen hebben niet door dat zij aankomen en worden niet gestimuleerd om af te vallen. Steeds meer mensen worden tegenwoordig dus dikker zonder dat zij dit in de gaten hebben.

Add Your Comment