Na veel onduidelijkheid is de kogel nu dan werkelijk door de kerk. De koopzondagen in Nederland worden beperkt!

Lekker op zondagmiddag gaan winkelen kan binnenkort wel eens iets lastiger worden. Gisteren stemde de Eerste Kamer namelijk in met een beperking van de koopzondagen, om zo de zondagsrust te waarborgen. Door de nieuwe wet mogen de winkels nog maar 12 keer per jaar open op zondag. Gemeenten die vaker open willen moeten kunnen aantonen dat dit belangrijk is voor het toerisme.

Hoewel koopzondagen en de toerismefactor altijd al met elkaar verbonden waren, zullen vele winkels voortaan hun deuren op zondag nu toch gesloten moeten houden. Dit omdat gemeenten de afgelopen jaren winkelgebieden vrij gemakkelijk konden bestempelen als toeristisch gebied. Maar door de nieuwe wet wordt er nu scherper opgelet of een gebied echt toeristisch is.

Hoewel er op dit moment nog veel onduidelijkheid heerst welke winkelgebieden op zondag moeten sluiten, ben ik als frequent zondagshopper alles behalve blij met dit nieuws. Zo ben ik van mening dat deze wet absoluut een stap terug in de tijd is en dan heb ik het er nog geen eens over het feit dat winkels op zondag een groot deel van hun omzet binnenhalen.

Add Your Comment