De kogel is eindelijk door de kerk. H&M heeft officieel bekend gemaakt dat Lanvin hun nieuwe gastdesigner wordt.

Na een aantal gewiekste tips over wie hun nieuwe gastdesigner wordt, heeft H&M deze morgen bekend gemaakt dat zij een samenwerking aangaan met het Franse modehuis Lanvin. Alber Elbaz, artistiek directeur van Lanvin, zal de collectie samen met zijn collega Lucas Ossendrijver ontwerpen.

De Lanvin voor H&M collectie zal bestaan uit een dames- en herenlijn. Hoe de creaties er precies uit komen te zien is nog niet bekend. Maar als we Margareta van den Bosch, creatief adviseur van H&M, mogen geloven wordt de collectie geweldig, want volgens haar is Lanvin één van de invloedrijkste merken van de 21ste eeuw. “Het is echt een Lanvin collectie geworden, gebruikmakend van hun snit en belijning, met veel focus op vorm en details bij zowel de dames- als de herenlijn,” liet van den Bosch weten.

Ook Lanvins Alber Elbaz, die in 2001 aantrad als artistiek directeur, is er tevreden met de samenwerking. “H&M heeft ons benaderd om samen te werken, en om te kijken of we de droom die we bij Lanvin creëren kunnen vertalen naar een breder publiek, dus niet alleen maar een jurkje voor weinig. In het verleden heb ik gezegd dat ik nooit een collectie voor het grote publiek zou maken, maar wat me intrigeerde was vooral het idee dat H&M voor luxe ging en niet dat Lanvin voor de grote massa moest gaan,” aldus Alber Elbaz.

De Lanvin voor H&M collectie is vanaf 23 november bij ongeveer 200 H&M winkels wereldwijd verkrijgbaar. Op 2 november zal via een speciale film, die onder andere op de website van de modeketen komt te staan, onthuld worden hoe de collectie eruit ziet. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de Lanvin H&M creaties.

Add Your Comment