De Lijnbaan in Rotterdam wordt een stuk chiquer. Om dit te realiseren wordt het winkelgebied de komende maanden grondig verbouwd.

De Rotterdamse Lijnbaan moet een winkelstraat met allure worden en wordt daarom verbouwd. Het gebied wordt volgens de Rotterdamse Centrumstijl ingericht. Zo komt er een natuurstenen grond van donker basalt met lichtgrijze granieten strepen te liggen. Verder komen er natuurstenen zitelementen en worden de lantarenpalen vervangen door hangverlichting.

Volgens binnenstadwethouder Alexandra Van Huffelen wordt de nieuwe Lijnbaan een chic stukje Rotterdam. “Rotterdam werkt aan een levendige binnenstad waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan. Daar past een chiquere uitstraling voor de Lijnbaan bij. De Lijnbaan is immers een belangrijk onderdeel van de Rotterdamse binnenstad. We verwachten dat een chiquere Lijnbaan het nog aantrekkelijker maakt voor bewoners en bezoekers om er te winkelen,” liet de wethouder aan Rotterdamnieuws weten.

Planning

De verbouwing van de Lijnbaan in Rotterdam is vorige week begonnen en duurt naar verwachting nog tot en met september 2012. Volgens de gemeente zal het winkelend publiek bijna geen last ondervingen van de verbouwingen en zullen de winkels goed bereikbaar blijven. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar het eindresultaat, want Rotterdam is één van mijn favoriete Nederlandse winkelsteden.

Add Your Comment