Mulberry presenteerde zondag de zomer 2012 collectie op de Londen Fashion Week. Het merk showde een opvallende collectie waarin Engelse excentriciteit werd gecombineerd met liefelijke Mulberry charme.

Emma Hill liet zich voor de Mulberry collectie zomer 2012 inspireren door de Engelse kust. Hiervoor bouwde ze haar catwalk, op Londen Fashion Week in het Claridge hotel, om tot een pier compleet met carrousel, ijskraam en heel veel ballonnen.

De show opende met een zwierige rok met daarop een gele jas. Hierna volgde modellen gehuld in zomerjurken, geplooide rokjes, leggings, leren jasjes en jurkjes versierd met stenen. Omdat Emma Hill de Engelse zomer als geen ander kent, stuurde ze ook verschillende regenjassen de catwalk op. Qua kleurgebruik koos de ontwerpster vooral voor zachte tinten geel, groen en roze aangevuld met blauw, goud en kaki. Verder zagen we vrolijke strepen, bloemendessins en dierenprints.

Mulberry tassen

Natuurlijk waren de bekende Mulberry tassen ook goed vertegenwoordigd. Want hoewel accessoires meestal worden afgestemd op de outfit, is dit bij Mulberry juist omgedraaid. Zo droeg een model een gele Bayswater aan haar arm, die perfect paste bij haar gele regenjas. Verder kwam de Evelina voorbij in een grasgroene kleur en werd Alexa voorzien van klinknagels in de vorm van een hoofd van een teddybeer.

Foto’s via Style

Add Your Comment