Na een show op de New York Fashion Week deed Mulberry het gisteren nog eens dunnetjes over tijdens de Londen Fashion week. Het merk presenteerde haar zomer 2011 collectie in een geheime tuin in het Claridge’s hotel.

Voor de Mulberry zomercollectie 2011 liet creatief directeur Emma Hill zich inspireren door de film Grey Gardens en het kinderboek The Secret Garden. “Ik houd van het idee van deze magische wereld en ik denk dat het perfects past bij Mulberry,” liet Hill weten.

Over de met bloemen versierde catwalk liepen modellen in 36 verschillende looks, die een meer volwassene Mulberry vrouw lieten zien dan het vorige seizoen. Hoewel bloemen, zoals de krokus en de wilde hyacint, de grootse inspiratiebron vormde voor de collectie kwamen er ook jaren 70 invloeden in terug. Zo zagen we rokjes met grote strikken, jurken met kleurrijke dessins, denim items en jurken met rozetten en ruches.

Natuurlijk verscheen er op de catwalk niet alleen kleding, maar ook hebberinmakende tassen. De bekende Alexa tas kwam voorbij in nieuwe kleuren en materialen. Daarnaast komt Mulberry ook met een nieuwe tas, de Tillie met een trompe l’oeil effect.

Al met al was het een typische Mulberry show met zoete, meisjesachtige kleding. Kortom deze Mulberry collectie is vooral bedoeld voor vrouwen die een sprookjesachtige wereld nog waarderen en dingen niet al te serieus nemen.

Add Your Comment