Nu Nathan Jenden onder de vleugels van Diane Von Furstenberg vandaan is, showde hij onlangs zijn eigen collectie. Voor zijn inspiratie dacht Nathan Jenden aan kerkdames in de jungle en gebruikte daarvoor veel wilde dierenprints, hoeden en chique outfits.

De collectie van Nathan Jenden had een jaren 40 uitstraling door de combinatie van zwart, wit en felle kleuren, de geaccentueerde schouders en schotelvormige hoeden. Het wilde dieren aspect kwam terug in de vele zebraprints in strakpassende jurken, rokken en jasjes. Petrol gekleurde kokerrokken waarvan enkele bezaaid met veren, goude luipaardprint jurken, rokjes met de poef van een struisvogel en zelfs een jersey jurk met het gezicht van een tijger, brachten de jungle naar de catwalk.

De elegantie kwam ook zeker voor in de collectie van Nathan Jenden, door de subtiele nadruk op de vrouwelijke vormen. Rokken en jurken hadden een stijlvolle lengte en een smalle taille. De leren kokerrokken met metallic blauw hadden een origami afwerking aan de achterkant, die zorgde voor een sexy swing.

Nathan Jenden staat bekend als een showman en die naam deed hij dan ook zeker eer aan, met de oogverblindende kleuren. De zoete felroze, one-shoulder jurk versierd met zwarte veertjes, was volumineus door de vele laagjes en deed een beetje denken aan een schattig cupcakeje. En een ander jurkje leek te bestaan uit glimmende snoeppapiertjes. Een lange zwierige chiffon jurk in aquablauw en zwart, was net doorzichtig genoeg om mysterieus te blijven.

Nathan Jenden’s collectie bewijst dat hij, na negen jaar trouwe dienst bij Diane Von Furstenberg, een waardig ontwerper is. Het komt niet vaak voor dat ik bijna een hele collectie mooi vind, maar die van Nathan komt dicht in de buurt. Ik ben benieuwd waar hij nog meer mee komt, maar voor nu ben ik in ieder geval een fan van Nathan Jenden en neem ik mijn petje voor hem af.

Add Your Comment